Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.11.2019.

Saopštenje: Otkriven prekršaj na CI Terminal Podgorica

Službenici Uprave carina, Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja,na CI Terminal Podgorica pronašli i oduzeli neprijavljenu robu vrijednosti 2.420 eura; izdata dva prekršajna naloga

25.11.2019.

Saopštenje: Otkriven prekršaj na CI Aerodrom Tivat

Carinski službenici, na CI Aerodrom Tivat pronašli i oduzeli neprijavljenu robu (medikamente) čija je vrijednost 3.245 eura; izdat prekršajni nalog

22.11.2019.

Saopštenje: Na CI Dračenovac otkrivena neprijavljena roba

Carinski službenici na CI Dračenovac, pronašli i oduzeli neprijavljenu robu (zavjese-venecijaneri) vrijednosti 900 eura; izdat prekršajni nalog

22.11.2019.

Saopštenje: Otkriven prekršaj na CI Debeli Brijeg

Saopštenje:  Otkriven prekršaj na CI Debeli Brijeg

Službenici carinske ispostve CI Debeli Brijeg su dana 21.11.2019.godine u sklopu svojih redovnih aktivnosti vršili kontrole robnog i putničkog prometa na graničnom prelazu. Tom prilikom na ulaznom putničkom terminalu u teretnom motornom vozilu stranih registracionih tablica, otkrili neprijavljenu robu.

21.11.2019.

Uprava carina učestvovala na sastanku ECCG u Briselu na kojem je formalno prihvaćena tehnička specifikacija NCTS-P5

Uprava carina učestvovala na sastanku ECCG u Briselu na kojem je formalno prihvaćena tehnička specifikacija NCTS-P5

U Briselu je, 18. novembra 2019. godine, održan 56 sastanak Elektronske koordinacione carinske grupe (ECCG), na kojem su prisustvovali Snežana Vučković, pomoćnik direktora Uprave carina u Sektoru za carinsko – pravne poslove, Tatjana Vujisić, načelnik Odsjeka za carinske postupke i Igor Vukčević iz Sekora za Carinsko-informacioni sitem.

21.11.2019.

Tekst Uprave carina objavljen u Glasniku Privredne Komore: Elektronski servis za privredu

Tekst Uprave carina na temu Elektronski servis za privredu objavljen je u oktobarskom broju magazina Glasnik Privredne Komore Crne Gore.

21.11.2019.

Saopštenje: Akcije mobinih timova na područjima Risna, Tivta i Rožaja

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su u ponedeljak, 18.11.2019.godine, prilikom redovnih akcija u borbi protiv sive ekonomije vršili kontrole na području Risna. Tom prilikom su kod fizičkog lica pronašli 120 paklica cigareta, vrijednostu 286 eura. Izdat je prekršajni nalog, a cigarete su oduzete.

20.11.2019.

OBAVJEŠTENJE - Javni poziv za raspodjelu kvota

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava zainteresovana pravna lica registrovana za obavljanje spoljnotrgovinske djelatnosti da je rok za podnošenje zahtjeva za raspodjelu uvoznih preferencijalnih carinskih kvota za poljoprivredne proizvode prema potvrđenom Zakonu o ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica, s jedne strane i Republike Crne Gore, s druge strane, produžen do 27. novembra 2019. godine.

18.11.2019.

Doing Business 2020: Crna Gora na 41.mjestu po lakoći sprovođenja procedura za uvoz i izvoz

U najnovijem Izvještaju o lakoći poslovanja Svjetske banke Doing Business 2020, Crna Gora je zauzela 50. mjesto na listi od 190 ranigiranih zemalja. U poređenju sa prošlogodišnjim Izvještajem, Crna Gora je povećala ocjenu za 1,07 (sa 72,73 na 73,8) i zadržala isti rang.

18.11.2019.

Premijer Marković sa inspekcijskim službama: Vlada će podržati snaženje inspekcija za jaču borbu protiv sive ekonomije

Premijer Marković sa inspekcijskim službama: Vlada će podržati snaženje inspekcija za jaču borbu protiv sive ekonomije

Odličan rezultat na planu naplate državnih prihoda treba biti ojačan u narednom periodu, a Vlada će podržati kadrovsko i materijalno-tehničko opremanje inspekcijskih službi koje moraju zadati novi snažan udarac sivoj ekonomiji, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa direktorima Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove Miomirom Mugošom, Vladanom Jokovićem i Alijom Košutom.