Мања слова Већа слова РСС
>

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОБУЦИ ЗА БАНКЕ И ШПЕДИТЕРЕ

Датум објаве: 15.12.2021 08:31 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


Управа прихода и царина, у сарадњи са Привредном комором Црне Горе, дана 20. децембра. 2021. у 12:00 х организује обуку за пословне банке и привредне субјекте на тему ''Конвенција о заједничком транзиту - обезбјеђење царинског дуга у транзитном поступку'' коју ће водити експерт Ога Протић - Начелник одјељења за транзитни и извозни поступак, Управе царина - Републике Србије.

Циљ обуке је да се банкама и шпедитерима ближе опише процес подношења, прихватања и одобравања захтјева, облик и садржај гаранције за транзитни поступак, која ће се разликовати од садашње гаранције до евентуалне наплате царинског дуга у транзитном поступку, као и конкретне обавезе свих правних лица који су дио тог процеса у складу са законском регулативом. Овом приликом банке ће имати могућност да поставе питање и отклоне све нејасноће у вези са издавањем будућих банкарских гаранција који ће бити неопходне за спровођење транзитног поступка.

Обука се реализује у оквиру ИПА Пројекта ''Подршка Управи царина''. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, Привредна комора ће учешће на обуци обезбиједити путем видео линка, како би што више учесника имало прилику да се упозна са бенефитима Конвенције.