Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Примјена Уредбе о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа

Датум објаве: 03.06.2021 09:20 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе донијела је Уредбу о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа (''Сл.лист ЦГ'', бр. 55/2021), у оквиру мјера подршке привреди и грађанима за други квартал 2021, а у цијљу поспјешивања ликвидности привреде и ублажавања негативних ефеката од епидемије корона вируса ЦОВИД19.

Овом Уредбом утврђује се одлагање наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа царинским обвезницима који усљед епидемије заразне болести ЦОВИД19 имају проблем редовног сервисирања својих обавеза или њихово пословање на било који начин може бити угрожено.

Наплата царинског дуга који је обезбијеђен банкарском гаранцијом, а који доспијева за плаћање у априлу, мају и јуну 2021. године, може се одложити са досадашњих 30 на 60 дана. Ради одлагања наплате царинског дуга, царински обвезник који испуњава прописане услове, може да поднесе Управи прихода и царина пријаву за одложену наплату царинског дуга, која је дата на Обрасцу 1 ове уредбе.

Пријава за одложену наплату царинског дуга се подноси електронским путем на е-маил: наплата.прихода@царина.гов.ме.