Manja slova Veća slova RSS
>

Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša zaplijenjeno 260 kilograma marihuane

Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša zaplijenjeno 260 kilograma marihuane
Datum objave: 10.04.2021 11:02 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša sinoć je realizovana policijska akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala, sprovođena u periodu od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

U akciji su učestvovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra bezbjednosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore - Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu.
Na graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo „Volvo“ kojim je upravljao B.G. (37) iz Podgorice.

Detaljnim pregledom kamiona, u posebno izradjenom „bunkeru“ u priključnom vozilu, pronadjeno je i oduzeto oko 260 kilograma kilograma opojne droge marihuana, koja je bila upakovana u 45 većih pakovanja.
U kamionu nije bilo legalne robe namjenjene za izvoz, već je kao prazan trebao da napusti teritoriju Crne Gore.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Evrope.

uc

O ovom događaju je odmah obaviješten nadležni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala u kontinuitetu sprovodi akcije na presijecanju krijumčarskih kanala koji vode preko teritorije Crne Gore ka zemljama regiona i Zapadne Evrope, kojima je, samo u toku 2020. godine, spriječeno krijumčarenje više od 2 i po tone opojne droge marihuana i 12 kilograma opojne droge heroin, dok je od početka ove godine, u četiri policijske akcije zaplijenjeno više od 1 tone opojne droge marihuana.

Akcije se realizuju u saradnji sa partnerskim službama, kao što je Uprava carina Crne Gore, i srodnim službama na međunarodnom nivou.