Мања слова Већа слова РСС
>

На Граничном прелазу Илино брдо спријечено кријумчарење сканка

На Граничном прелазу Илино брдо спријечено кријумчарење сканка
Датум објаве: 03.04.2021 15:50 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


Службеници Управе царина , Сектора граничне полиције и Сектора за борбу против криминала су данас, спроводећи вишемјесечне активности на сузбијању кримјумчарења опојних дрога, на излазу из Црне Горе заплијенили око 20 килограма сканка.
Припадници Управе царина и граничне полиције су 3. априла око 9.20 часова на граничном прелазу Илино брдо контролисали возило марке „Пеугеот 407“ подгоричких регистарских ознака којим је управљала Н.В. (28) из Подгорице.
Детаљна контрола наведеног возила је одрађена на граничном прелазу Клобук због недостатка смјештајних капацитета и лоших временских улова, те се овом приликом захваљујемо колегама из Босне и Херцеговине који су црногорској царини и полицији уступили намјенски простор за детаљну провјеру.
Царински службеници и службеници граничне полиције су примјетили преправке на резервоару возила гдје су и пронађена скривена паковања са садржајем опојне дроге.
Заплинењена су укупно 24 паковања са садржајем опојне дроге сканк тежине око 20 килограма, те је на овај начин спријечено кријумчарење наведене опојне дроге.

Н.В. је лишена слободе због сумње да је извршила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

УЦ