Manja slova Veća slova RSS
>

Na Graničnom prelazu Ilino brdo spriječeno krijumčarenje skanka

Na Graničnom prelazu Ilino brdo spriječeno krijumčarenje skanka
Datum objave: 03.04.2021 15:50 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Službenici Uprave carina , Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala su danas, sprovodeći višemjesečne aktivnosti na suzbijanju krimjumčarenja opojnih droga, na izlazu iz Crne Gore zaplijenili oko 20 kilograma skanka.
Pripadnici Uprave carina i granične policije su 3. aprila oko 9.20 časova na graničnom prelazu Ilino brdo kontrolisali vozilo marke „Peugeot 407“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljala N.V. (28) iz Podgorice.
Detaljna kontrola navedenog vozila je odrađena na graničnom prelazu Klobuk zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i loših vremenskih ulova, te se ovom prilikom zahvaljujemo kolegama iz Bosne i Hercegovine koji su crnogorskoj carini i policiji ustupili namjenski prostor za detaljnu provjeru.
Carinski službenici i službenici granične policije su primjetili prepravke na rezervoaru vozila gdje su i pronađena skrivena pakovanja sa sadržajem opojne droge.
Zaplinenjena su ukupno 24 pakovanja sa sadržajem opojne droge skank težine oko 20 kilograma, te je na ovaj način spriječeno krijumčarenje navedene opojne droge.

N.V. je lišena slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

UC