Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Studenti Pravnog fakulteta na obavljanju prakse u Upravi carina

Saopštenje: Studenti Pravnog fakulteta na obavljanju prakse u Upravi carina
Datum objave: 07.11.2019 11:19 | Autor: uc

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Sporazumom o saradnji potpisanim između Uprave carina i Pravnim fakultetom Univerziteta Crne Gore i ove godine je organizovana praksa za studenate četvrte godine Pravnog fakulteta, Specijalistički poslovno – pravni smjer, kao nastavak uspješne saradnje sa ovom ustanovom u cilju dodatne edukacije kroz praktičan rad studenata tog fakulteta.

Predhodnih dana, dvodnevnu praksu je uspješno obavilo 12 studenata, u dvije grupe, 29 i 30. oktobra i 05. i 06. novembra 2019. godine, a planirano je da do 04. decembra 2019. godine praksu obavi ukupno 33 studenta Pravnog fakulteta.

Studenti su u toku prakse boravili u više organizacionih jedinica Uprave carina a sve sa ciljem bližeg upoznavanja sa nadležnostima, načinom funkcionisanja i sprovođenjem postupaka iz nadležnosti carinske službe i potrebe za praktičnim učenjem i savladavanjem znanja iz oblasti carinskog poslovanja.

U cilju proširivanja znanja i sticanja novih iskustava studenti su upoznati sa istorijatom i razvojem carinske službe, djelokrugom rada, organizacijom, načinom sprovođenja postupaka, ovlašćenjima i nadležnostima, etikom, integritetom i profesionalnim standardima u carinskoj službi.

Kako bi se se upoznali sa svim postupcima i procedurama iz nadležnosti Uprave carina studenti su praksu obavljali u Centru za obuku carinskih službenika, robnoj Carinskoj ispostavi Terminal Podgorica i graničnoj Carinskoj ispostavi Božaj, pri čemu su zajedno sa carinskim službenicima aktivno učestvovali u sprovođenu carinskih postupaka i pokazali visok nivo zainteresovanosti za rad ove uprave.

C.G.

C.G.