Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Posjeta predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije u susret sastanku Berlinskog procesa u Sofiji

Saopštenje: Posjeta predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije u susret sastanku Berlinskog procesa u Sofiji
Datum objave: 29.10.2019 11:47 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Pomoćnica direktora Uprave carina g-đa Lidija Mijović sa saradnicima, primila je danas delegaciju iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova, koja je u posjeti Crnoj Gori, u okviru „Berlinskog procesa“, za zemlje Zapadnog Balkana, a u susret sljedećem sastanku Security Commitments Steering Group (SCSG) Berlinskog procesa, zakazanog za 5-6 decembar u Sofiji.
Tokom posjete razgovaralo se o ostvarenom napretku u ispunjavaju obaveza u oblasti bezbjednosti i uzajamne veze i saradnje u regionu u oblasti borbe protiv teških krivičnih dijela i organizovanog kriminala, terorizma i drugih bezbjedonosnih prijetnji, sadržanih u Zajedničkoj deklaraciji potpisanoj od strane ministara unutrašnjih poslova šest zemalja Zapadnog Balkana na samitu u Londonu jula 2018. godine.
Na sastanku je prezentovan pregled realizovanih aktivnosti na polju nacionalne, regionalne, i međunarodne saradnje koju realizuje Uprave carina Crne Gore, kao i ostvareni rezultati. Iznijeti su predlozi za nastavak saradnje i razmjene informacija i prioriteti Uprave carina u narednom periodu.
Tokom sastanka upućene su pohvale Upravi carina Crne Gore na ispunjenju obaveza iz Zajedničke deklaracije i doprinosu na unapređenju razmjene informacija između organa za sprovođenje zakona na Zapadnom Balkanu.
Pomoćnica Mijović je izrazila zahvalnost na dosadašnjoj podršci koju Uprava carina Crne Gore u kontinuitetu dobija od Velike Britanije.