Мања слова Већа слова РСС
>

Царинско-полицијском акцијом "ТРАК" на царинском терминалу у Подгорици откривено око пола тоне опојне дроге марихуана

Царинско-полицијском акцијом "ТРАК" на царинском терминалу у Подгорици откривено око пола тоне опојне дроге марихуана
Датум објаве: 27.01.2021 13:45 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


                 
У Подгорици је реализована заједничка акција коју су, у дужем временском периоду спроводили службеници Одсјека за сузбијање кријумчарења Управе царина и Одсјека за борбу против кријумчарења дроге Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Управе полиције.
У пошиљци декларисаној за извоз на царинском терминалу у Подгорици, пронађана је биљна материја зелене боје, укупне тежине од око 500 килограма, за коју се основано сумња да се ради опојној дроги марихуана.
На основу анализе ризика, одређен је детаљан преглед теретног моторног возила СЦАНИА никшићких регистарских ознака фирме "Војичић-комерц" д.о.о, на којем је код царинске испоставе Терминал Подгорица декларсиана за извоз роба - пластична амбалажа за транспорт (пвц кошеви) бруто масе 2.148 кг и вриједности 4.950 еура за купца из Италије, а која је преко граничног прелаза Дебели Бријег требало да напусти царинско подручје Црне Горе.
Скенирањем теретног моторног возила, примјећено је да се у товарном дијелу налази непријављена роба. Након индикација са снимка скенера, приступило се физичком прегледу возила и уз помоћ специјализоване опреме у товарном дијелу возила, поред уредно пријављене робе за извоз, пронађена су сакривена 85 паковања различите величине, са садржајем биљнае материје за коју се основано сумња да се ради о опојној дроги марихуана.
О догађају је обавијешен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Службеници Одсјека за борбу против кријумчарења дроге су данас у сарадњи са службеницима Центра безбједности Подгорица надлежном државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву против М.В. (27) из Никшића и С.Л. (30) из Даниловграда, због основане сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. УЦ         УЦ