Manja slova Veća slova RSS
>

Zajedničko saopštenje Uprave carina i Uprave policije: Zaplijenjeno oko 2 tone marihuane

Zajedničko saopštenje Uprave carina i Uprave policije: Zaplijenjeno oko 2 tone marihuane
Datum objave: 03.11.2020 15:20 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Danas je realizovana zajednička akcija Uprave carina i Uprave policije, sprovođena u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.
Na granični prelaz Božaj je danas 3. novembra, pristiglo teretno motorno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzintna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope.
Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko 2 tone.
O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko 2 tone marihuane ka Zapadnoj Evropi.

U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije.
UC             UC