Мања слова Већа слова РССАНТИКОРУПЦИЈСКИ ПРОГРАМ

27.01.2015.

Саопштење:Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за 2014. годину

Саопштење:Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за 2014. годину Управа царина је показала чврсту опредијељеност, генерисану од стране менаџмента, и највећи степен принципијелности у спрјечавању и санкционисању коруптивних радњи, апострофирајући важност заједничког дјеловања у стварању антикоруптивног притиска и примјени антикоруптивне стратегије која подразумијева нулту стопу толеранције на корупцији

16.12.2014.

САОПШТЕЊЕ : НАСТАВЉА СЕ ТРЕНД СНАЖЕЊА ИНТЕГРИТЕТА

САОПШТЕЊЕ : НАСТАВЉА СЕ ТРЕНД СНАЖЕЊА ИНТЕГРИТЕТА

Дана 16.12.2014.године у Управи царина, Директор Владан Јоковић одржао је састанак са представницима Синдикалне организације Управе царина, Етичког одбора, регионалним Повјереницима за етику и службеницима Одјељења за унутрашњу контролу.

03.04.2014.

Саопштење: Усвојен План интегритета Управе царина

Саопштење: Усвојен План интегритета Управе царина

План интегртитета је интерни антикорупцијски акт који садржи скуп мјера правне и практичне природе којима се спрјечавају и отклањају могућности за настанак и развој различитих облика коруптивног понашања. План интегритета је настао као резултат самопроцјене изложености органа ризицима за настанак и развој корупције, сукоба интереса, као и изложености етички и професионално неприхватљивим поступцима.

03.04.2014.

Саопштење: Извјештај о приходима и имовини царинских службеника

У циљу реализације мјере из Акционог плана за Поглавље 23.Правосуђе и темељна права, а која се односи на дефиницију јавног функционера, круг и категорије лица која су дужна да пријављују имовину Управа царина је иницирала код Комисије за спрјечавање сукоба интереса дефинисање обавеза и статуса царинских службеника из категорије експертско-руководни кадар који обављају послове и задатке радних мјеста на којима постоји високо изражен степен могућег настанка конфликта интереса - Шефови Царинских испостава и Управници Подручних јединица Царинарница.

03.02.2014.

Саопштење: Одржан Округли сто »Корупција није опција«, са представницима НВО сектора

Саопштење: Одржан Округли сто »Корупција није опција«, са представницима НВО сектора

Препознајући значај НВО у ефикасном антикоруптивном дјеловању, Управа царина је организовала Округли сто »Корупција није опција«, у петак, 31.јануара, 2014.године, као наставак активности у оквиру истоимене кампање.

29.01.2014.

У ПЈ Царинарница Котор, одржан »Дан отворених врата«

У ПЈ Царинарница Котор, одржан »Дан отворених врата«

У ПЈ Царинарници Котор, у уторак, 28.јануара, 2014.године, одржан је скуп »Дан отворених врата«, на ком су учествовали представници шпедитерских фирми које послују на територији која је под надлежношћу ове царинарнице, Управник ПЈ Царинарнице Котор, Јово Суђић, члан Етичког одбора Управе царина и шеф ЦИ Аеродром Тиват, Радоје Бошковић, шеф ЦИ за царинско управни поступак ПЈ Царинарнице Котор, Михајло Милић и Повјереник за етику ПЈ Царинарнице Котор и шеф ЦИ Терминал Котор, Бранко Павићевић.

24.01.2014.

Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за 2013. годину

Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за 2013. годину

«Главни приоритет за све Владе треба да буде искорјењивање корупције у царинској служби. Ово чврсто обавезује највише политичке и административне нивое на одржавање високих стандарда интегритета у цијелој јавној служби, а посебно у царинској служби« Свјетска царинска организација

25.07.2013.

Извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за период јануар-јул 2013.године

Извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за период 01.01-30.06. 2013.године

08.07.2013.

Саопштење: Одржан Округли сто »Корупција није опција«

Саопштење: Одржан Округли сто »Корупција није опција«

Цијенећи велики значај пословног окружења у ефикасном антикоруптивном дјеловању, Управа царина, у сарадњи са Привредном комором, организовала је данас Округли сто “Корупција није опција”