Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу за 2016.годину

Датум објаве: 06.03.2017 12:59 | Аутор: Ц.Г.

Испис Штампај страницу


Управа царина је у претходном периоду интезивирала активности на изградњи имиџа службе, који се заснива на етици и интегритету, настојећи да се кроз унапријеђене и транспарентне процедуре поступања саобрази остваривање надлежности са добром праксом царинских служби земаља ЕУ.

Спроводећи програм унапређења интегритета, кроз реализацију Плана интегритета, у значајној мјери су спријечене и отклоњене могућности за настанак и развој различитих облика коруптивног понашања. Успостављањем механизама етичког управљања створен је јасан систем промоције и подршке развоју царинске службе, посебно професионалних вриједности и врлина, а такође на овај начин изграђен је аутономни систем санкционисања неетичког понашања које умањује интегритет службе.

Такође, спроводећи антикоруптивну политику и употребом свих контролних механизама, обезбијеђено је функционисање у складу са прописима, што доприноси ефикаснијем и одговорнијем раду службеника.

Борба против корупције и унапређење интегритета и етике у Управи царина има перманентан карактер и одвија се кроз практичну реализацију усвојених норми понашања од стране свих сегмената царинске службе. Годишњи извјештај о раду Одјељења за унутрашњу контролу доноси преглед најважнијих резултата у 2016.години.

ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ ОДЈЕЉЕЊА ЗА УНУТРАШЊУ КОНТРОЛУ ЗА 2016.пдф