Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Godišnji izvještaj o radu Odjeljenja za unutrašnju kontrolu za 2016.godinu

Datum objave: 06.03.2017 12:59 | Autor: C.G.

Ispis Štampaj stranicu


Uprava carina je u prethodnom periodu intezivirala aktivnosti na izgradnji imidža službe, koji se zasniva na etici i integritetu, nastojeći da se kroz unaprijeđene i transparentne procedure postupanja saobrazi ostvarivanje nadležnosti sa dobrom praksom carinskih službi zemalja EU.

Sprovodeći program unapređenja integriteta, kroz realizaciju Plana integriteta, u značajnoj mjeri su spriječene i otklonjene mogućnosti za nastanak i razvoj različitih oblika koruptivnog ponašanja. Uspostavljanjem mehanizama etičkog upravljanja stvoren je jasan sistem promocije i podrške razvoju carinske službe, posebno profesionalnih vrijednosti i vrlina, a takođe na ovaj način izgrađen je autonomni sistem sankcionisanja neetičkog ponašanja koje umanjuje integritet službe.

Takođe, sprovodeći antikoruptivnu politiku i upotrebom svih kontrolnih mehanizama, obezbijeđeno je funkcionisanje u skladu sa propisima, što doprinosi efikasnijem i odgovornijem radu službenika.

Borba protiv korupcije i unapređenje integriteta i etike u Upravi carina ima permanentan karakter i odvija se kroz praktičnu realizaciju usvojenih normi ponašanja od strane svih segmenata carinske službe. Godišnji izvještaj o radu Odjeljenja za unutrašnju kontrolu donosi pregled najvažnijih rezultata u 2016.godini.

IZVJEŠTAJ O RADU ODJELJENJA ZA UNUTRAŠNJU KONTROLU ZA 2016.pdf