Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Jačanje integriteta

Saopštenje: Jačanje integriteta
Datum objave: 14.05.2013 14:14 | Autor: MBŠ

Ispis Štampaj stranicu


Obukama koje su, prethodnih dana, održane u Carinarnicama Bijelo Polje i Bar, uspješno je završen I ciklus specifičnog Programa obuke Uprave carina, koji je usmjeren na jačanje integriteta carinskih službenika

U Carinarnicama Bijelo Polje i Bar, 10., odnosno 13.maja, održane su obuke za službenike sa ciljem jačanja svijesti o značaju poštovanja etičkih principa i borbe protiv korupcije.

Službenicima je, kroz predavanja, približen pojam korupcije, vrste, indiktori, metode identifikovanja, procjene rizika od korupcije i drugih vrsta neprihvatljivih ponašanja u okviru poslova koje obavljaju, negativne posljedice korupcije. Apostrofiran je značaj Etičkog kodeksa, te poštovanja etičkih standarda i pravila ponašanja.

Predavači su bili načelnica Odjeljenja za unutrašnju kontrolu, Ana Vuletić, predsjednik Etičkog odbora, Radivoje Pejović i povjerenici za etiku iz pomnutih Carinarnica, Anes Feleć i Nataša Zec.

Obukama za službenike u Carinarnicama Bijelo Polje i Bar, koje su uslijedile nakon obuka u Carinarnicama Podgorica i Kotor, uspješno je realizovan I ciklus predviđen specifičnim Programom obuke.  Evaluacijom je potvrđeno da je  postignut osnovni cilj, a to je da se kod službenika unaprijedi svijest i razumijevanje neophodnosti ličnog i profesionalnog angažovanja u borbi protiv korupcije.

MBŠ   MBŠ