Мања слова Већа слова РССАктуелности

25.11.2019.

Саопштење: Откривен прекршај на ЦИ Аеродром Тиват

Царински службеници, на ЦИ Аеродром Тиват пронашли и одузели непријављену робу (медикаменте) чија је вриједност 3.245 еура; издат прекршајни налог

22.11.2019.

Саопштење: На ЦИ Драченовац откривена непријављена роба

Царински службеници на ЦИ Драченовац, пронашли и одузели непријављену робу (завјесе-венецијанери) вриједности 900 еура; издат прекршајни налог

22.11.2019.

Саопштење: Откривен прекршај на ЦИ Дебели Бријег

Саопштење:  Откривен прекршај на ЦИ Дебели Бријег

Службеници царинске испостве ЦИ Дебели Бријег су дана 21.11.2019.године у склопу својих редовних активности вршили контроле робног и путничког промета на граничном прелазу. Том приликом на улазном путничком терминалу у теретном моторном возилу страних регистрационих таблица, открили непријављену робу.

21.11.2019.

Управа царина учествовала на састанку ЕЦЦГ у Бриселу на којем је формално прихваћена техничка спецификација НЦТС-П5

Управа царина учествовала на састанку ЕЦЦГ у Бриселу на којем је формално прихваћена техничка спецификација НЦТС-П5

У Бриселу је, 18. новембра 2019. године, одржан 56 састанак Електронске координационе царинске групе (ЕЦЦГ), на којем су присуствовали Снежана Вучковић, помоћник директора Управе царина у Сектору за царинско – правне послове, Татјана Вујисић, начелник Одсјека за царинске поступке и Игор Вукчевић из Секора за Царинско-информациони ситем.

21.11.2019.

Текст Управе царина објављен у Гласнику Привредне Коморе: Електронски сервис за привреду

Текст Управе царина на тему Електронски сервис за привреду објављен је у октобарском броју магазина Гласник Привредне Коморе Црне Горе.

21.11.2019.

Саопштење: Акције мобиних тимова на подручјима Рисна, Тивта и Рожаја

Службеници Одсјека за сузбијање кријумчарења су у понедељак, 18.11.2019.године, приликом редовних акција у борби против сиве економије вршили контроле на подручју Рисна. Том приликом су код физичког лица пронашли 120 паклица цигарета, вриједносту 286 еура. Издат је прекршајни налог, а цигарете су одузете.

20.11.2019.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ - Јавни позив за расподјелу квота

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава заинтересована правна лица регистрована за обављање спољнотрговинске дјелатности да је рок за подношење захтјева за расподјелу увозних преференцијалних царинских квота за пољопривредне производе према потврђеном Закону о ратификацији споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, с једне стране и Републике Црне Горе, с друге стране, продужен до 27. новембра 2019. године.

18.11.2019.

Доинг Бусинесс 2020: Црна Гора на 41.мјесту по лакоћи спровођења процедура за увоз и извоз

У најновијем Извјештају о лакоћи пословања Свјетске банке Доинг Бусинесс 2020, Црна Гора је заузела 50. мјесто на листи од 190 ранигираних земаља. У поређењу са прошлогодишњим Извјештајем, Црна Гора је повећала оцјену за 1,07 (са 72,73 на 73,8) и задржала исти ранг.

18.11.2019.

Премијер Марковић са инспекцијским службама: Влада ће подржати снажење инспекција за јачу борбу против сиве економије

Премијер Марковић са инспекцијским службама: Влада ће подржати снажење инспекција за јачу борбу против сиве економије

Одличан резултат на плану наплате државних прихода треба бити ојачан у наредном периоду, а Влада ће подржати кадровско и материјално-техничко опремање инспекцијских служби које морају задати нови снажан ударац сивој економији, саопштио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са директорима Пореске управе, Управе царина и Управе за инспекцијске послове Миомиром Мугошом, Владаном Јоковићем и Алијом Кошутом.

15.11.2019.

Саопштење: Настављен континуирани раст наплате

Саопштење: Настављен континуирани раст наплате

Управа царина је наставила континурани раст наплате прихода и у октобру 2019.године, премашена је остварена наплата из претходне године као и план наплате, по свим врстама прихода.