Manja slova Veća slova RSSAktuelnosti

01.04.2020.

Saopštenje: Nastavljen kontinuirani rast naplate prihoda i u I kvartalu 2020.godine

Uprava carina je nastavila kontinuirani rast naplate prihoda i u I kvartalu 2020.godine, čime je premašena ostvarena naplata iz prethodne godine kao i plan naplate prihoda. U periodu januar – mart 2020.godine naplaćeno je 164,6 mil.€, čime je ostvaren rast prihoda od 7,7% ili 11,7 mil. € više u odnosu na isti period prošle godine.

01.04.2020.

Gostovanje Jelene Perućice ispred Uprave carina u Jutarnjem programu RTCG: VANREDNI NAPORI UPRAVE CARINA U OČUVANJU LANCA SNABDIJEVANJA

Gostovanje Jelene Perućice ispred Uprave carina u Jutarnjem programu RTCG:  VANREDNI NAPORI UPRAVE CARINA U OČUVANJU LANCA SNABDIJEVANJA

U Jutarnjem programu RTCG gostovala je Jelena Perućica ispred Uprave carina na temu funkcionisanja Uprave carina u novonastaloj situaciji izazvanoj pojavom koronavirusa.

31.03.2020.

Obavještenje za akcizne obveznike i obveznike poreza na kafu o podnošenju mjesečnih prijava

U cilju sprovođenja mjera nadležnih zdravstvenih organa, koji se odnose na zaštitu građana od korona virusa, ovim putem obavještavamo akcizne obveznike i obveznike poreza na kafu sledeće:

27.03.2020.

Obavještenje privrednim subjektima

U slučajevima privremenog kvara ili drugih nemogućnosti korišćenja carinsko-informacionog sistema (CIS-a), carinske ispostave koriste rezervni postupak da bi obezbijedile nesmetano obavljanje carinskih formalnosti.

19.03.2020.

OBAVJEŠTENJE U VEZI SPROVODJENJA PREPORUKE VLADE CRNE GORE ZA OSLOBAĐANJA PLAĆANJA AKCIZE NA MEDICINSKI ALKOHOL

Vlada Crne Gore je, dana 13.03.2020.godine, radi obezbjeđenja primarnog cilja zaštite zdravlja građana, dala preporuku da se medicinski alkohol oslobodi plaćanja akcize. U cilju sprovođenja ove preporuke, a u skladu sa Zaključcima sa sastanka, održanog dana 16.03.2020.godine, između predstavnika veledrogerija, Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija, obavještavamo uvoznike medicinskog alkohola, da je dana 18.03.2020.godine, uspostavljena privremena mjera oslobođenja od plaćanja akcize za medicinski alkohol koji se stavlja u slobodni promet.

17.03.2020.

Saopštenje: Donacija Uprave carina Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Bijelog Polja

Saopštenje: Donacija Uprave carina Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Bijelog Polja

Uprava carina donirala je Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje Bijelog Polja značajnu količinu sredstava za dezinfekciju (96% alkohol).

16.03.2020.

Saopštenje: Otkrivene nepravilnosti na CI Terminal Podgorica

Službenici Uprave carina, Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja,na CI Terminal Podgorica pronašli i oduzeli neprijavljenu robu vrijednosti 1.965 eura; izdat prekršajni nalog. Takođe, kontrolom istog vozila pronađena je i zadržana roba za koju postoji osnovana sumnja u povredu prava intelektualne svojine. Radi se o 1163 komada tekstilnih proizvoda ,obuće i torbama, čija je vrijednost 14.055 eura.

14.03.2020.

Obavještenje

Imajući u vidu sveobuhvatne mjere koje Vlada i drugi nadležni organi preduzimaju u okolnostima prijetnje od korona virusa COVID-19, Uprava carina obavještava privredne subjekte da je obezbijedila nesmetano obavljanje carinskih postupaka svakog dana uključujući i vikende, na graničnim prelazima i unutrašnjim robnim ispostavama.

13.03.2020.

Saopštenje: Na CI Kula otkrivena neprijavljena roba

Carinski službenici na CI Kula, pronašli i oduzeli neprijavljenu robu ( audio opremu ) vrijednosti 1.300 eura ; izdat prekršajni nalog

13.03.2020.

Zajedničko saopštenje Uprave carina i Uprave policije

Na graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, službenici Uprave carina i službenici Uprave policije su zaplijenili oko 23 kilograma marihuane. Dva lica su lišena slobode.