Мања слова Већа слова РССАктуелности

01.04.2020.

Саопштење: Настављен континуирани раст наплате прихода и у И кварталу 2020.године

Управа царина је наставила континуирани раст наплате прихода и у И кварталу 2020.године, чиме је премашена остварена наплата из претходне године као и план наплате прихода. У периоду јануар – март 2020.године наплаћено је 164,6 мил.€, чиме је остварен раст прихода од 7,7% или 11,7 мил. € више у односу на исти период прошле године.

01.04.2020.

Гостовање Јелене Перућице испред Управе царина у Јутарњем програму РТЦГ: ВАНРЕДНИ НАПОРИ УПРАВЕ ЦАРИНА У ОЧУВАЊУ ЛАНЦА СНАБДИЈЕВАЊА

Гостовање Јелене Перућице испред Управе царина у Јутарњем програму РТЦГ:  ВАНРЕДНИ НАПОРИ УПРАВЕ ЦАРИНА У ОЧУВАЊУ ЛАНЦА СНАБДИЈЕВАЊА

У Јутарњем програму РТЦГ гостовала је Јелена Перућица испред Управе царина на тему функционисања Управе царина у новонасталој ситуацији изазваној појавом коронавируса.

31.03.2020.

Обавјештење за акцизне обвезнике и обвезнике пореза на кафу о подношењу мјесечних пријава

У циљу спровођења мјера надлежних здравствених органа, који се односе на заштиту грађана од корона вируса, овим путем обавјештавамо акцизне обвезнике и обвезнике пореза на кафу следеће:

27.03.2020.

Обавјештење привредним субјектима

У случајевима привременог квара или других немогућности коришћења царинско-информационог система (ЦИС-а), царинске испоставе користе резервни поступак да би обезбиједиле несметано обављање царинских формалности.

19.03.2020.

ОБАВЈЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СПРОВОДЈЕЊА ПРЕПОРУКЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ ЗА ОСЛОБАЂАЊА ПЛАЋАЊА АКЦИЗЕ НА МЕДИЦИНСКИ АЛКОХОЛ

Влада Црне Горе је, дана 13.03.2020.године, ради обезбјеђења примарног циља заштите здравља грађана, дала препоруку да се медицински алкохол ослободи плаћања акцизе. У циљу спровођења ове препоруке, а у складу са Закључцима са састанка, одржаног дана 16.03.2020.године, између представника веледрогерија, Министарства здравља и Министарства финансија, обавјештавамо увознике медицинског алкохола, да је дана 18.03.2020.године, успостављена привремена мјера ослобођења од плаћања акцизе за медицински алкохол који се ставља у слободни промет.

17.03.2020.

Саопштење: Донација Управе царина Општинском тиму за заштиту и спашавање Бијелог Поља

Саопштење: Донација Управе царина Општинском тиму за заштиту и спашавање Бијелог Поља

Управа царина донирала је Општинском тиму за заштиту и спашавање Бијелог Поља значајну количину средстава за дезинфекцију (96% алкохол).

16.03.2020.

Саопштење: Откривене неправилности на ЦИ Терминал Подгорица

Службеници Управе царина, Одсјека за сузбијање кријумчарења,на ЦИ Терминал Подгорица пронашли и одузели непријављену робу вриједности 1.965 еура; издат прекршајни налог. Такође, контролом истог возила пронађена је и задржана роба за коју постоји основана сумња у повреду права интелектуалне својине. Ради се о 1163 комада текстилних производа ,обуће и торбама, чија је вриједност 14.055 еура.

14.03.2020.

Обавјештење

Имајући у виду свеобухватне мјере које Влада и други надлежни органи предузимају у околностима пријетње од корона вируса ЦОВИД-19, Управа царина обавјештава привредне субјекте да је обезбиједила несметано обављање царинских поступака сваког дана укључујући и викенде, на граничним прелазима и унутрашњим робним испоставама.

13.03.2020.

Саопштење: На ЦИ Кула откривена непријављена роба

Царински службеници на ЦИ Кула, пронашли и одузели непријављену робу ( аудио опрему ) вриједности 1.300 еура ; издат прекршајни налог

13.03.2020.

Заједничко саопштење Управе царина и Управе полиције

На граничном прелазу Добраково, на излазу из Црне Горе, службеници Управе царина и службеници Управе полиције су заплијенили око 23 килограма марихуане. Два лица су лишена слободе.