Мања слова Већа слова РССАктуелности

09.11.2021.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА РАСПОДЈЕЛУ УВОЗНИХ ПРЕФЕРЕНЦИЈАЛНИХ ЦАРИНСКИХ КВОТА

Позивају се заинтересована правна лица регистрована за обављање спољнотрговинске дјелатности (у даљем тексту: увозник) да захтјев за расподјелу увозних преференцијалних царинских квота за пољопривредне производе према потврђеном Закону о ратификацији споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, с једне стране и Републике Црне Горе, с друге стране, доставе од 8. новембра 2021. године до 1. децембра 2021. године.

02.07.2021.

Обавјештење привреди о новом начину подношења захтјева за повраћај дијела плаћене акцизе

Управа прихода и царина је имплементирала нову националну апликацију за акцизе у Царинском информационом систему од 1.јануара 2021. која омогућава електронску комуникацију између Управе прихода и царина и акцизних обвезника. Новом апликацијом која егзистира као wеб апликација акцизни обвезници су у могућности да једноставније и брже испуњавају законске обавезе.

02.07.2021.

Саопштење за акцизне обвезнике

Управа прихода и царина је почетком 2021.године имплементирала нови информациони систем за електронску размјену података о акцизама, као и систем за електронско управљање акцизним маркицама.

03.06.2021.

Саопштење: Примјена Уредбе о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа

Влада Црне Горе донијела је Уредбу о одлагању наплате царине и пореза на додату вриједност насталих приликом увоза производа (''Сл.лист ЦГ'', бр. 55/2021), у оквиру мјера подршке привреди и грађанима за други квартал 2021, а у цијљу поспјешивања ликвидности привреде и ублажавања негативних ефеката од епидемије корона вируса ЦОВИД19.

12.04.2021.

Саопштење: На ЦИ Рожаје откривена непријављена роба

Саопштење: На ЦИ Рожаје откривена непријављена роба

Службеници Одсјека за сузбијање кријумчарења, пронашли и одузели непријављену робу вриједности 18.923 еура