Мања слова Већа слова РСС
>

На заједничком граничном прелазу Враћеновићи - Делеуша заплијењено 260 килограма марихуане

На заједничком граничном прелазу Враћеновићи - Делеуша заплијењено 260 килограма марихуане
Датум објаве: 10.04.2021 11:02 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


На заједничком граничном прелазу Враћеновићи - Делеуша синоћ је реализована полицијска акција Одсјека за борбу против кријумчарења дроге у Сектору за борбу против криминала, спровођена у периоду од више мјесеци кроз размјену података са међународним партнерима, у циљу пресијецања руте кријумчарења наркотика преко територије Црне Горе ка Босни и Херцеговини, Републици Хрватској и даље ка земљама Западне Европе.

У акцији су учествовали и припадници Сектора граничне полиције, службеници Центра безбједности Никшић, као и службеници Управе царина Црне Горе - Сектора за царинску безбједност и контролу.
На граничном прелазу Враћеновићи, на излазу из Црне Горе ка Босни и Херцеговини, заустављено је и контролисано теретно моторно возило „Волво“ којим је управљао Б.Г. (37) из Подгорице.

Детаљним прегледом камиона, у посебно израдјеном „бункеру“ у прикључном возилу, пронадјено је и одузето око 260 килограма килограма опојне дроге марихуана, која је била упакована у 45 већих паковања.
У камиону није било легалне робе намјењене за извоз, већ је као празан требао да напусти територију Црне Горе.

Криминалистичка обрада коју је полиција спровела упућује на сумњу да је опојна дрога била намијењена даљем кријумчарењу ка једној од земаља Западне Европе.

уц

О овом догађају је одмах обавијештен надлежни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Б.Г. лиши слободе због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Одсјек за борбу против кријумчарења дроге у Сектору за борбу против криминала у континуитету спроводи акције на пресијецању кријумчарских канала који воде преко територије Црне Горе ка земљама региона и Западне Европе, којима је, само у току 2020. године, спријечено кријумчарење више од 2 и по тоне опојне дроге марихуана и 12 килограма опојне дроге хероин, док је од почетка ове године, у четири полицијске акције заплијењено више од 1 тоне опојне дроге марихуана.

Акције се реализују у сарадњи са партнерским службама, као што је Управа царина Црне Горе, и сродним службама на међународном нивоу.