Мања слова Већа слова РСС
>

Заједничко саопштење Управе царина и Управе полиције: Заплијењено око 2 тоне марихуане

Заједничко саопштење Управе царина и Управе полиције: Заплијењено око 2 тоне марихуане
Датум објаве: 03.11.2020 15:20 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


Данас је реализована заједничка акција Управе царина и Управе полиције, спровођена у периоду од више мјесеци, усмјерена ка пресијецању међународне руте кријумчарења наркотика из правца Албаније преко територије Црне Горе ка земљама Западне Европе.
На гранични прелаз Божај је данас 3. новембра, пристигло теретно моторно возило којим је управљао Е.Ц. (40), држављанин Албаније. Царинском органу је пријављена транзинтна пошљика воћа и поврћа која је била намјењена земљама Западне Европе.
Детаљним прегледом робе, који су извршили службеници за сузбијање кријмучарења, откривено је девет палета на којима се налазила опојна дрога марихуана укупне тежине од око 2 тоне.
О догађају је обавијештен виши државни тужилац у Подгорици, који је наложио да се Е.Ц. лиши слободе због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Оперативни подаци указују на то да је организована криминална група активна на подручју Албаније, извршила покушај кријумчарења око 2 тоне марихуане ка Западној Европи.

У току је даље спровођење међународне истраге са полицијом Албаније и полицијама земаља Европске уније.
УЦ             УЦ