Manja slova Veća slova RSS
>

Prepoznat doprinos Uprave carina u suzbijanju nelegalne trgovine

Prepoznat doprinos Uprave carina u suzbijanju nelegalne trgovine
Datum objave: 20.08.2020 14:03 | Autor: UC

Ispis Štampaj stranicu


Aktivnosti Uprave carina Crne Gore na suzbijanju nelegalne trgovine prepoznate su od Svjetske carinske organizacije (SCO) i objavljene u Izvještaju o nelegalnoj trgovini SCO za 2019.godinu. Objavljene su dvije akcije u okviru kojih je carinska sluzba zaplijenila 233 kg marihuane 23.03.2019.godine na graničnom prelazu Ranče i zaplijena 1.997.600 komada cigareta (9.988 steka) marke Marble koja je sprovedena takodje na graničnom prelazu Ranče u saradnji sa Upravom policije 28.08.2019.godine.
SCO je označila 2019 godinu kao godinu održivosti za međunarodnu carinsku zajednicu. Ovogodišnja tema SCO "Carina podstiče održivost za ljude, prosperitet i planetu" bila je poziv carinskim službama svijeta da svojim akcijama doprinesu ustanovljavanju održive budućnosti za sve. Odziv carinskih službi bio je ogroman i njihove aktivnosti su objavljene u Izvještaju o nelegalnoj trgovini SCO za 2019.godinu kojim je dodatno naglašena uloga carine kao "prve linije odbrane"u borbi protiv nelegalne prekogranične trgovine, zaštite gradjana i ekonomija od kriminalnih organizacija koje djeluju na međunarodnom nivou.

Uprava carina u kontinuitetu daje doprinos radu ove organizacije učešćem u zajedničkim operacijama, svakodnevnom razmjenom informacija sa svim članicama kao i aktivnostima u svim drugim oblastima carinskog djelovanja koje ova organizacija sprovodi.

  
   zapljena cigareta u Izvještaju SCO.pdf