Мања слова Већа слова РСС
>

Заједничко саопштење Управе царина и Управе полиције

Датум објаве: 26.05.2020 13:51 | Аутор: МП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе царина су заједно са службеницима Управе полиције спроводећи активности из своје надлежности открили лице које је у дужем временском перидоу достављало Управи царина нетачну и фалсификовану документацију чиме је причинило штету Буџету Црне Горе у износу од око 42.500 еура.
Подгоричка полиција је лишила слободе В.А. (27) из Косова који је одговорно лице у привредном друштву „Фруит траде“ д.о.о. из Голубоваца, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело утаја пореза и доприноса у продуженом трајању у стицају са кривичним дјелом фалсификовање исправе у продуженом трајању.
Приликом истражних активности службеника полиције и царинских службеника утвђено је да је В.А. у дужем временском периоду достављао Управи царина нетачну и фалсификовану документацију која је била предмет царинског поступка и на тај начин лажно приказао вриједност робе у износу од 148.602 еура, док је стварно утврђена вриједност робе за царињење била 233.956 еура, чиме је причинио штету буџету Црне Горе по основу царине и ПДВ-а у износу од 42.463 еура.