Мања слова Већа слова РССАкциза

31.07.2017.

Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама

Текст Закона о измјенама и допунама Закона о акцизама можете преузети овдје

18.12.2015.

Јавни позив за упис у Регистар акцизних обвезника Управе царина

Због установљавања регистра акцизних обвезника, Управа царина позива све акцизне обвезнике* који обављају акцизну дјелатност на територији Црне Горе, да изврше упис у Регистар акцизних обвезника код Управе царина или брисање из постојећег Регистра акцизних обвезника преузетог од Пореске управе.

11.03.2015.

Информација за акцизне обвезнике

Информација за акцизне обвезнике

Сходно члану 34 Закона о акцизама акцизама ( “Сл. лист РЦГ”, бр. 65/01, 12/02, 76/05 и “Сл. лист ЦГ”, број 76/08 .... 45/14 ), акцизни обвезници су дужни да поднесу мјесечне обрачуне акцизе до 15-тог дана наредног мјесеца, након истека календарског мјесеца за који се акциза обрачунава, независно од тога да ли су у прописаном периоду били дужни плаћати акцизу или не.

18.02.2015.

Обавјештење: Подношење захтјева за повраћај акцизе

Подношење захтјева за повраћај акцизе врши се у Царинарницама: Подгорица, Бијело Поље, Котор и Бар које су територијално надлежене према мјесту сједишта, односно пребивалишта акцизног обвезника.

18.02.2015.

Обавјештење: Информација о новим уплатним рачунима за акцизе управе царина

Сходно Закону о измјенама и допунама Закона о акцизама ("Сл.лист ЦГ" бр.45/2014), Управа царина је преузела надлежност наплате акциза од Пореске управе. Како би привредни обвезници били обавијештени о насталим измјенама уплатних рачуна, достављамо вам упоредни преглед истих:

18.02.2015.

Обавјештење: Подношење мјесечних обрачуна акцизе за све акцизне производе, изузев цигарета

Акцизни обвезници су дужни да поднесу мјесечне обрачуне акцизе до 15-тог дана наредног мјесеца након истека календарског мјесеца за који се акциза обрачунава. Акцизни обвезници су такође, сходно члану 34 Закона о акцизама, дужни, да поднесу обрачун акцизе, независно од тога да ли су у прописаном периоду били дужни плаћати акцизу или не.