Мања слова Већа слова РСС
>

Обавјештење привреди о новом начину подношења захтјева за повраћај дијела плаћене акцизе

Датум објаве: 02.07.2021 10:34 | Аутор: УЦ

Испис Штампај страницу


Управа прихода и царина је имплементирала нову националну апликацију за акцизе у Царинском информационом систему од 1.јануара 2021. која омогућава електронску комуникацију између Управе прихода и царина и акцизних обвезника. Новом апликацијом која егзистира као wеб апликација акцизни обвезници су у могућности да једноставније и брже испуњавају законске обавезе.

Једна од функционалности националне апликације за акцизе је и електронско подношење захтјева за повраћај дијела плаћене акцизе. Корисници права на повраћај ће моћи да користе ову функционалност од истека другог квартала 2021.године, односно почев од 01.јула.

На овај начин повећава се ефикасност и квалитет у пружању услуга према привредним субјектима, чиме се значајно доприноси стварању повољнијег пословног окружења и омогућава акцизним обвезницима да на ефикасан и једноставан начин уз смањење трошкова, обављају своје пословање.

Нова апликација, као и сва корисничка упуства (у писаном и видео формату) се налазе на wеб адреси хттпс://www.ецарина.ме/акциза