Мања слова Већа слова РСС
>

Саопштење: Управа царина организовала радионице на тему ''Нова апликације за акцизе- Подршка управи царина у области акциза''

Саопштење: Управа царина организовала радионице на тему
Датум објаве: 22.12.2020 09:22 | Аутор: уц

Испис Штампај страницу


Управа царина је у сарадњи са Привредном комором, у оквиру ИПА Пројекта ''Подршка Управи царина у области акциза'', организовала двије радионице за привредне субјекте, односно акцизне обвезнике, са циљем упознавања привреде са новим апликативним рјешењем Управе царина за акцизе.

Реализација Пројекта ''Подршка Управи царина у области акциза'', који је започео у септембру 2019.године, а сада је у завршној фази, има за циљ израду нове апликације за акцизе и имплементацију исте у Царински информациони систем. Радионице су направљене како би се привредницима ближе објасниле предности и начини коришћења нове апликације која ће привреди омогућити бржи начин, односно електронско подношење и пријем захтјева за упис у регистар акцизних обвезника, креирање и подношење мјесечних спецификација, мјесечних извјештаја, мјесечних обрачуна акцизе, евиденције кретања акцизне робе, и других.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, Привредна комора је учешће на овим радионицама обезбиједила путем видео линка, како би што више учесника имало прилику да се упозна са бенефитима нове апликације.
Позиви за прве двије радионице су упућени за више од 40 привредних субјеката. Прва радионица је одржана у периоду 09. – 11.децембра, а друга 16. и 17.децембра. Радионицама су између осталих привредних субјеката присуствовали и: 13 јул - плантаже, Пивара Требјеса, Нексан, Нерегелиа, Стадион, Монтенегробонус, Мерцатор-ЦГ, Ина Црна Гора, Рудник угља Пљевља и остали.


Предавач на радионицама је био г-дин Владимир Обућина из фирме „Сафе Нет доо“, изабраног извођача Пројекта, који је детаљно и на сликовит и пријемчив начин објаснио значај и бенефите новог апликативног рјешења.

Имајући у виду учешће и заинтересованост привредног окружења за одржавање радионица на ову тему, Управа царина ће овакве активности спроводити и у будућем периоду.