Manja slova Veća slova RSSFAQ

05.03.2014.

Da li streličarska oprema, podliježe carinskim dažbinama

Planiram da naručim streličarsku opremu (luk i strijele) iz Velike Britanije pa me je interesovalo da li podliježu carinskom plaćanju ili spadaju u kategoriju koja ne podliježe plaćanju carine, i ukoliko podliježu koliko je carinski porez?

04.03.2014.

Uvoz garderobe

Planiram da uvozim garederobu poznatih americkih modnih brendova u Crnu Goru. Interesuje me postoji li neki propis Uprave carina, koji ogranicava uvoz odredjenog brenda za teritoriju Crne Gore. Preciznije, je li fomirana lista firmi koja ima monopol za uvoz odredjenih brendova na teritoriji Crne Gore? Ako je moguce, napisete mi svu potrebnu dokumentaciju potrebnu za uvoz brendirane robe iz USA, pomenuta roba ce dolaziti kargo i kontejnerskim prevozom.

04.03.2014.

Dobijanje naknadnog popusta

Molim Vas za pojasnjenje, U pitanju je dobijanje naknadnog popusta. Roba placena u julu, uvozno ocarinjena sa koriscenjem EUR1, placen PDV. Nakon mjesec dana, ino isporucilac daje popust od 8% na ranije isporucenu robu. Moje pitanje je da li mozemo traziti povracaj uplacenih sredstava na razliku obracuna PDV-a od stvarne cijene i nove skonto cijene.

03.03.2014.

Posedujem kajak i hteo bih da ga ponesem sa sobom na more u Crnu goru, za mesec dana. Kajak je kraći od 3m (2,7m) i nema motorni pogon, te kao takav ne podleže registraciji

Posedujem kajak i hteo bih da ga ponesem sa sobom na more u Crnu goru, za mesec dana. Kajak je kraći od 3m (2,7m) i nema motorni pogon, te kao takav ne podleže registraciji. Interesuje me da li postoji neka posebna procedura koju je neophodno da uradim pre nego krenem na put, ne bih voleo da budem prinuđen da se vraćam obzirom da sam iz vojvodine.