Manja slova Veća slova RSSFAQ

07.03.2014.

Koliko bi kostao prelaz preko carine jednog mobilnog telefona u iznosu od 220 eura, naručen preko interneta

Mene zanima koliko bi kostao prelaz preko carine jednog mobilnog telefona u iznosu od 220 eura koji bih trebala naruciti preko interneta a moze se naruciti iz sledecis zemalja:Winnipeg, Manitoba, Canada Langley, British Columbia, Canada

07.03.2014.

Uvoz električnih igračaka za djecu

Ovim putem Vam se obracam kako bih imao sto potpuniju i tacnu dokumentaciju prilikom uvoza elektricnih igracaka za djecu, tacnije klackalica na zetone. Naime radi se o kupovini 5 uredjaja namjenjenoj djeci predskolskog uzrasta, kupovina uredjaja ce biti obavljena od fizickog a moguce i pravnog lica iz Srbije. Takodje nas interesuje slucaju da ga uvozimo kao fizicko ili pravno lice. Interesovalo bi nas koja je neophodna dokumentacija na carini prilikom uvoza i koja je procedura u predocenim slucajevimakako ne bi dosli u situaciju da sa robom dodjemo na granicu a nemamo adekvatnu dokumentaciju.

07.03.2014.

Uvoz polovnog motornog vozila

Želeo bih da uvezem motorno vozilo koje kupujem u inostranstvu za 1000 eura. Ja sam strani drzavljanin i imam licnu kartu za strance pa bih zeleo da se informisem tacno sta mi je potrebno od dokumenata i sta moram jos da platim u slucaju da je vozilo poreklom iz EU ili nije, i u zavisnosti vrste goriva i zapremine motora.

06.03.2014.

Uvoz motora za putničko motorno vozilo bez carinskih troškova

Na vozilu infiniti sa cg registarskim oznakama su nastupili problemi na motoru dok je vozilo bilo u beogradu , odveden je u servis gdje je inace i kupljen i utvrdjeno je da motor treba da se zamjeni i da se ugradi novi , vozilo je u garanciji i zamjena je besplatna , medjutim posto na saobracajnim pregledima i u MUP-u CG vode evideciju motora na vozilima kako ja mogu da taj motor uvezem bez naknadnih carinskih troskova kada se vozilo bude sledeci put registrovalo?

06.03.2014.

Unos novca u zemlju

1. Da li sam obavezan da pri ulasku u Crnu Goru prijavim koliko novca nosim (oko 2000 eura) i posebno da li ce mi na aerodromu u Podgorici traziti neku potvrdu o novcu (koliko sam novca uneo u Crnu Goru) kad budem hteo da otputujem za Bec? 2. Koja dokumenta (osim pasosa) ce mi traziti sluzbenici carine i granicne policije na aerodromu?

06.03.2014.

Procedura oko uvoza pokućstva u Crnu Goru

Nakon 13 godina privremenog rada zeljela bih se vratiti u Crnu Goru. Ponijela bih sa sobom svoje stvari koje sam koristila, npr.sporet, frizider, TV, garderobu itd. Posto u zemlji u kojoj sam trenutno ne dobijam nikakvu potvrdu o preseljenju zanima me kakva je dalja procedura?