Manja slova Veća slova RSSFAQ

21.03.2014.

Promet roba između Crne Gore i Rusije

Da li postoje (se naplaćuju) carinske dažbine za promet roba između Crne Gore i Rusije ? (možda samo za neke vrste proizvoda) Koje su uvozne dažbine definisane za žitarice (uvoz iz Rusije u Crnu Goru)? Da li Srbija ima monopol na uvoz neke određene žitarice?

18.03.2014.

Otvaranje carinskog skladišta

Firma u osnivanju u Podgorici, čija će djelatnost biti prodaja i servisiranje putničkih vozila, želi da u okviru poslovnog prostora (otvorenog ili zatvorenog) u Podgorici registruje I CARINSKI MAGACIN NOVIH VOZILA. Kakvu proceduru moramo provesti da bi se navedeno registrovalo. Ukoliko imate Uputstvo molimo da nam ga proslijedite ili omogućite neposredan kontakt naše ovlašćene osobe sa Vama. Da li je moguće dio ovih aktivnsoti započeti prije registracije firme ili je to moguće tek nakon toga.

17.03.2014.

Uslovi uvoza i carinjenja polovnog putničkog vozila

Interesuju me uslovi uvoza i carinjenja polovnog putničkog vozila (god. 1991) koji je u voznom stanju ali nije namjenjen za registraciju već za potrebe uzimanja rezevnih dijelova u cilju održavanja putnickog vozila istog tipa koje se nalazi u posjedu sopstvenog domaćinstva. Uvoz bi uslijedio sa privremenim registarskim oznakama (eksport tablice) zemlje porijekla.

13.03.2014.

Da li predmeti za domaćinstvo (frižider, klima, krevet, šporet), podliježu carinjenju?

Posedujem u privatnom vlasništvu kuću na primorju (inače sam iz Srbije-državljanin), imam par stvari koje bih preneo iz Srbije u Crnu Goru (frižider, klima, dečiji krevet 2 kom, šporet na struju) sva roba je već upotrebljavana i stara u proseku 10-15god. Podleže li ova roba carinjenju i kolika je carinska stopa +pdv?