Manja slova Veća slova RSS
>

Da li mogu i na koji način legalno iz Crne Gore izneti 100.000 evra u Srbiju? Novac sam stekao prodajom zemlje i drzvljanin sam Srbije. Da li eventualno prenošenje podrazumeva neke troškove?

Datum objave: 18.03.2014 14:18 | Autor: B.K.

Ispis Štampaj stranicu


Rezident, odnosno nerezident može da, bez prijavljivanja carinskom organu, fizički unese u Crnu Goru, odnosno iznese iz Crne Gore gotov novac, u eurima i/ili valuti koja nije euro, u ukupnom iznosu, odnosno protivvrijednosti iznosa do 10.000 eura.
U smislu Odluke o visini gotovog novca koji se može unositi i iznositi iz Crne Gore bez prijavljivanja ("Sl. list CG", br. 38/10), u obavezi ste da iznos gotovog novca veći od 10.000 eura prijavite carinskom organu prilikom napuštanja carinskog područja, i tom prilikom popunjavate Prijavu o fizičkom unošenju ili iznošenju sredstava plaćanja, shodno Pravilniku o bližoj evidenciji o izvršenim kontrolama fizičkog unošenja i iznošenja sredstava plaćanja preko državne granice (''Sl. list CG'', br. 35/11).

Predlažemo da sa sobom ponesete dokaz da ste novac stekli prodajom zemlje, kao i izvod iz banke da ste novac podigli sa svog računa.