Manja slova Veća slova RSS
>

Otvaranje carinskog skladišta

Datum objave: 18.03.2014 10:44 | Autor: B.K.

Ispis Štampaj stranicu


Firma u osnivanju u Podgorici, čija će djelatnost biti prodaja i servisiranje putničkih vozila, želi da u okviru poslovnog prostora (otvorenog ili zatvorenog) u Podgorici registruje I CARINSKI MAGACIN NOVIH VOZILA.
Kakvu proceduru moramo provesti da bi se navedeno registrovalo. Ukoliko imate Uputstvo molimo da nam ga proslijedite ili omogućite neposredan kontakt naše ovlašćene osobe sa Vama.
Da li je moguće dio ovih aktivnsoti započeti prije registracije firme ili je to moguće tek nakon toga.

Zahtjev za izdavanje odobrenja za otvaranje carinskog skladišta, podnosite kod Carinarnice Podgorica, koja je teritorijalno nadležana, obzirom na predloženu lokaciju carinskog skladišta, na obrascu propisanom Prilogom 12 A Uredbe za sprovođenje Carinskog zakona (“Sl.list RCG”, br. 15/03, 81/06, 38/08). Uz zahtjev, podnosite dokumentaciju, kojom dokazujete da ispunjavate propisane uslove i da postoji ekonomska potreba za carinskim skladištenjem robe.

Napominjemo, da ne možete da podnesete zahtjev za otvaranje carinskog skladišta, ako niste registrovani u centralni registar privrednih društava i ne nalazite se u bazi carinskih obveznika koje vodi ovaj organ.